Tutaj powinien być opis

ŚWIĘTO DYNI

     31 października w ramach projektu „Trzymaj formę” uczniowie naszej szkoły w czasie trzeciej przerwy  uczestniczyli w degustacji pysznych przetworów i dań z dyni. Próbowali dżemów dyniowych,  zupy krem z ziarnami słonecznika i kulkami ptysiowymi, ciast, placuszków. Wielu z nich przełamało swoje uprzedzenia, a  po skosztowaniu smakowitości twierdziło, że nie spodziewali się, iż z dyni można zrobić coś tak pysznego.

     Drugą atrakcją  Dnia Dyni była wystawka książek o zdrowym żywieniu i  medycynie naturalnej, które ze szczególnym zainteresowaniem wertowali  młodsi uczniowie.

    Tak obchodzony Dzień Dyni jest doskonałą alternatywą dla obcych trendów coraz częściej zastępujących nasze polskie tradycje.

     DziękujemyPaniom: Teresie Rybskiej, Wioletcie Nastuli, Lidii Kutkiewicz, Małgorzacie Starzyńskiej (mamie Weroniki) oraz Mirosławie Kalinowskiej, które przygotowały specjały, a członkom SK PCK za zorganizowanie całej imprezy.